Clabaugh a refuzat să comenteze Registrul cu privire la situație.

Clabaugh a refuzat să comenteze Registrul cu privire la situație.

„Au fost în imposibilitatea de a arăta nicio dată că locuitorii din Iowan sunt mai bine”, a spus senatorul.

Guvernatorul republican Kim Reynolds a declarat într-un interviu miercuri că rămâne încrezătoare în promisiunea managementului Medicaid privat, în ciuda noilor cifre de cost.

Reynolds a spus că asta nu înseamnă că este mulțumită de felul în care merge totul în Medicaid. Ea a promis că va continua să vorbească cu membrii Medicaid, familiile, furnizorii de servicii, companiile de îngrijire gestionată și experții externi.

„Vom afla unde sunt punctele dureroase și ce trebuie să facem diferit”, a spus ea. — Pe asta mă concentrez.

Unele dintre numerele de cost pe membru au fost într-un raport bugetar, directorul Medicaid, Mike Randol, prezentat săptămâna trecută unui comitet consultativ al Departamentului de Servicii Umane. Randol, care lucrează pentru departament, a spus comitetului că nu știe ce se află în spatele numerelor, care au fost incluse într-un grafic care datează din anul fiscal 2015.

După întâlnire, Randol le-a spus reporterilor că nu este sigur de semnificația din spatele diagramei incluse în raportul său.

„Nu eu am creat acea diagramă, așa că trebuie să mă întorc și să înțeleg fundalul”, a spus el. „Trebuie să înțeleg cifrele din spatele graficului și să înțeleg factorii care ar putea determina creșterea.”

Registrul Des Moines a obținut cifre mai extinse ale costurilor Medicaid per membru de la Agenția de Servicii Legislative. Agenția pregătește rapoarte detaliate pentru legiuitori cu privire la o serie de probleme. Jess Benson, un analist al agenției, a spus că a găsit cifre comparabile ale bugetului începând cu anul fiscal 2011.

Creșterile costurilor Medicaid pentru acest an fiscal sunt parțial determinate de o creștere de 8,4 la sută de către Departamentul de Servicii Umane din Iowa a convenit luna trecută să ofere celor două companii de îngrijire gestionată care rulează programul. Această majorare, care include dolari fiscale de stat și federale, va trimite 344 de milioane de dolari în plus către Amerigroup și United Healthcare în acest an fiscal, care se desfășoară până în iunie 2019.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Servicii Umane, Matt Highland, a declarat în această săptămână că, dacă costurile Medicaid per-membru ar fi re-configurate pentru a reflecta doar costul serviciilor oferite membrilor în fiecare an fiscal, creșterile ar fi mai puțin abrupte.

Creșterea costurilor pentru anul fiscal 2018 ar fi de doar 1,4% în loc de 6,6%, a spus el, iar creșterea pentru anul fiscal 2019 ar fi de 5,6% în loc de 11%. Cu toate acestea, noile sale cifre nu au arătat creșteri corespunzătoare ale costurilor pe membru pentru ultimii doi ani.

Graficul oferit de Randol săptămâna trecută a inclus cheltuielile estimate pe membru pentru Medicaid pentru următorii doi ani bugetari.

A arătat că administratorii de stat se așteaptă ca aceste costuri să scadă cu 4,7% anul fiscal viitor, apoi să crească cu 1,8% în anul următor. Aceste previziuni, totuși, nu au inclus majorări pe care statul ar putea negocia cu companiile de îngrijire gestionată pentru acei ani, ceea ce ar putea crește semnificativ cheltuielile contribuabililor.

Guvernatorul Kim Reynolds a renunțat la un consilier Medicaid care și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la modul în care companiile private de management îi tratează pe cei din Iowan cu dizabilități.

David Hudson a petrecut doi ani ca co-președinte al Consiliului Consultativ de Asistență Medicală din Iowa, ale cărui atribuții includ monitorizarea trecerii statelor la managementul privat al programului său Medicaid de 5 miliarde de dolari.

„Am simțit că pun întrebările pe care guvernatorul ar fi trebuit să le pună”, a spus el într-un interviu la casa sa din Windsor Heights. „… Presupun că m-am împins prea tare înapoi sau așa ceva.”

O purtătoare de cuvânt a lui Reynolds a refuzat să comenteze afirmația lui Hudson că a fost exclus pentru că a fost deschis. Guvernatorul a anunțat marți patru noi numiți în consiliu. Nu l-au inclus pe Hudson.

Hudson, în vârstă de 61 de ani, a servit ca lobbyist pentru guvernatorul de atunci. Terry Branstad în anii 1990. El a spus că Branstad, un coleg republican, l-a numit co-președinte al consiliului Medicaid în urmă cu doi ani, datorită experienței sale în îngrijirea fiului său profund cu dizabilități, Matthew. Matthew, 30 de ani, este acoperit de Medicaid, programul comun de asistență medicală de stat și federal.

Hudson a spus că a susținut inițial decizia lui Branstad din 2015 de a angaja companii private pentru a gestiona îngrijirea celor 600.000 de Iowans care beneficiază de Medicaid. Dar el a spus că a simțit datoria să vorbească atunci când a văzut acele companii tăind servicii cruciale pentru fiul său și pentru alți Iowani cu dizabilități.

Hudson crede că anchetele sale detaliate l-au determinat pe succesorul lui Branstad, Reynolds, să-i respingă cererea de renumire atunci când mandatul său de consiliu a expirat pe 30 iunie.

Reynolds și alți susținători ai managementului Medicaid privat spun că aceasta duce la o îngrijire mai eficientă și eficientă. Criticii spun că privatizarea a dus la reduceri drastice ale serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și la grămezi de facturi neplătite către agențiile care le asigură îngrijirea.

Hudson susține conceptul de privatizare, dar nu și modul în care funcționează în Iowa

Hudson a spus că încă mai crede în conceptul de management privat al Medicaid și nu și-a propus să facă valuri în calitate de co-președinte al consiliului consultativ. Dar credea că misiunea lui era să reprezinte interesele persoanelor cu dizabilități din Iowan și ale familiilor acestora.

Oficialul Amerigroup, Natalie Kerber, i-a spus lui Hudson că nu poate comenta un caz individual. Hudson a răspuns spunând că a înțeles poziția ei, dar a continuat să-și manifeste frustrarea. „Tot ceea ce știu este că ai descalificat îngrijitorii care au fost cu el de ani de zile”, a spus el despre Mouw. „… Decizia ta a declanșat toată această avalanșă de mizerie și greutăți și în cele din urmă tragedie.”

La câteva alte ședințe de consiliu, Hudson s-a referit la luptele propriei sale familii cu o altă companie de îngrijire gestionată. El a spus că AmeriHealth maasalong official top Caritas a amenințat că va întrerupe plata pentru o mare parte din îngrijirea pe care Matthew Hudson o primea acasă.

Matthew Hudson a fost paralizat de sângerare bruscă pe creier când era adolescent. Acum, el nu poate să meargă, să vadă, să vorbească sau să se hrănească singur. Părinții săi, David și Mary Jo, ajută la asigurarea îngrijirii zilnice, pentru care Medicaid plătește. Dacă nu pentru o astfel de asistență, Matthew ar trebui să locuiască într-o unitate costisitoare și specializată, cum ar fi o instituție de stat, au spus părinții săi.

AmeriHealth și-a respins încercarea de a reduce beneficiile familiei după ce un avocat de la grupul de advocacy Disability Rights Iowa i-a ajutat pe familia Hudson să depună o contestație oficială anul trecut. AmeriHealth, care a raportat că a pierdut sute de milioane de dolari în Iowa, s-a retras din stat în toamna trecută, după ce nu a reușit să negocieze rate de plată substanțial mai mari de la stat.

Într-o ședință de consiliu din 4 ianuarie, Hudson a scos în atenție estimările drastic reduse ale oficialilor de stat cu privire la cât economiseau contribuabilii din Iowa prin administrarea Medicaid de către companii private. Noua estimare a Departamentului de Servicii Umane a spus că economiile anuale au scăzut cu 80%, de la 232 de milioane de dolari la 47 de milioane de dolari. Departamentul a publicat estimarea reducerii economiilor la pagina 50 a unui raport de 70 de pagini, pe care Hudson l-a evidențiat în timpul ședinței publice.

Dezvăluirea sa a dus la acoperirea Des Moines Register a estimărilor de economii în scădere. Vestea a stârnit indignare în rândul criticilor Medicaid privatizat, care au spus că a arătat că privatizarea nu a reușit să se ridice la promisiunile lui Branstad și a succesorului său, Reynolds.

Directorul Medicaid Mike Randol, pe care Reynolds l-a angajat, a revizuit estimarea economiilor până la 141 de milioane de dolari în mai. Hudson a cerut detalii despre motivul pentru care numărul a continuat să se schimbe.

După ce Hudson a aflat în iulie că nu a fost renumit în consiliul consultativ, el a scris o scrisoare auditorului de stat Mary Mosiman, cerându-i să investigheze afirmația specifică a lui Randol conform căreia statul evită spitalizările costisitoare.

Mosiman, un republican, a fost de acord în iunie cu cererea unui legiuitor democrat de a revizui modul în care Departamentul Serviciilor Umane estimează economiile de stat din Medicaid administrat privat. Purtătorul de cuvânt al ei a declarat recent pentru Register că agenția nu va comenta dacă revizuirea va include analizarea spitalizărilor.

Hudson a servit ca co-președinte al consiliului cu directorul Departamentului de Sănătate Publică din Iowa, Gerd Clabaugh. Hudson a spus că Clabaugh l-a încurajat în această primăvară să solicite renumirea, spunând că consiliul apreciază cunoștințele sale ca părinte al unui Iowan cu dizabilități acoperit de Medicaid. Clabaugh a refuzat să comenteze Registrul cu privire la situație.

Directorul Departamentului de Servicii Umane Jerry Foxhoven, a cărui agenție supraveghează Medicaid, a declarat că el și personalul său nu l-au încurajat pe guvernator să renunțe la Hudson din funcția de co-președinte al consiliului consultativ. „Nu am cerut asta”, a spus Foxhoven într-un scurt interviu. El a spus că nu știe de ce Hudson și-a pierdut locul, dar a adăugat: „Cred că există întotdeauna o atitudine de „Ar trebui să existe constant sânge nou” în unele grupuri”.

De asemenea, Reynolds nu și-a renumit un alt critic

Consiliul are un comitet executiv, cu aproximativ 12 membri, care se întrunește lunar. Plenul consiliului, cu peste 50 de membri, se întrunește trimestrial. Hudson a fost co-președintele ambelor și a fost plătit cu 50 de dolari pe întâlnire. El și alți doi membri ai comitetului executiv, Jodi Tomlonovic și Julie Fugenschuh, nu au fost renumiți de Reynolds când mandatele lor au expirat pe 30 iunie.

Tomlonovic este director executiv al Consiliului de planificare familială din Iowa, dar a spus că reprezintă publicul în panelul Medicaid. La fel ca Hudson, a fost o critică a impactului privatizării.

Fugenschuh, directorul executiv al programului de formare profesională Project Iowa, nu a cerut renumirea, dar a fost dezamăgit că Hudson și Tomlonovic au fost renunțați. „Cred că el și Jodi au pus întrebări grele care uneori i-au făcut pe oameni să se simtă inconfortabil”, a spus ea.

Biroul lui Reynolds a anunțat pe 29 iunie că a numit un medic Ankeny, Amy Kumagai, pentru a ocupa un post vacant în consiliu. Dar purtătoarea de cuvânt a guvernatorului, Brenna Smith, a spus mai târziu că anunțul a fost greșit. Marți, biroul guvernatorului a anunțat că Reynolds a făcut patru numiri în plenul consiliului, care urmează să se întrunească joi. Noii numiți sunt Thomas Broeker de la Burlington, Jason Haglund de la Story City și Amy Shriver și Marcie Strouse, ambele din Clive.

Smith a spus că consiliul va decide ce membri să numească în comitetul executiv și ca noul copreședinte. "Guvernatorul Reynolds este mândru de oamenii pe care i-a numit. Ea lucrează pentru a include noi persoane cu perspective unice, inclusiv membri care sunt dispuși să spună vocal despre ceea ce nu merge bine, dar și persoane care se concentrează mai mult pe problemele de sănătate mintală", Smith a scris într-un e-mail către Registru.

Hudson a spus că va continua să pledeze pentru fiul său și pentru alți Iowani cu dizabilități grave.

Matthew Hudson stătea tăcut în scaunul său cu rotile, în timp ce tatăl său explica situația luna trecută. Tânărul era acoperit cu o pătură și purta o șapcă de ciorapi pentru că corpul lui se străduiește să-și mențină căldura. Ochii i se mișcau dintr-o parte în alta și, din când în când, scotea sunete mici în timp ce vorbea tatăl său.

David Hudson a spus că actuala companie de management Medicaid a familiei, UnitedHealthcare, cheltuiește aproximativ 5.000 de dolari pe lună pentru îngrijirea la domiciliu a fiului său. El își face griji că companiile Medicaid, cunoscute sub numele de organizații de îngrijire gestionată, vor căuta întotdeauna să reducă serviciile unor astfel de locuitori din Iowan, deoarece au nevoie de atât de multă asistență și sănătatea lor nu se va îmbunătăți niciodată.

„Cred că MCO-urile privesc oamenii ca Matt ca pe niște probleme”, a spus Hudson. "… Nu. El nu este o problemă. El este scump, dar este o ființă umană."

Inspectorii de stat au amendat instituția de stat din Glenwood cu 15.000 de dolari pentru un incident în care un bărbat în vârstă cu handicap grav a căzut inconștient după ce a fost lăsat afară pe o terasă mai mult de o oră într-o după-amiază fierbinte.

Când personalul l-a găsit prăbușit pe un scaun, inima bărbatului în vârstă de 76 de ani batea, temperatura îi depășise 103 de grade și era „în mod clar în stop respirator”, potrivit unei citații publicate săptămâna trecută de Departamentul de Iowa. Inspecții și contestații.

Citarea a fost cea mai recentă lovitură pentru Centrul de Resurse Glenwood, unde o creștere recentă a deceselor pacienților a stârnit îngrijorări cu privire la calitatea asistenței medicale. Anchetatorii au amendat instituția de stat cu peste 100.000 de dolari în ultimii doi ani pentru o varietate de încălcări ale sănătății și siguranței.

Contents

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies